Jessica

står för den ena delen av Frankenstyle's kennel.

Jag bor med min man Anders, vår son Frank som är född januari 2014 och våra hundar Rut (American Staffordshire Terrier) och Berra (Beagle).

 

Mitt hundintresse växte fram efter att jag hade passat Anders systers

hund som var en blandning mellan staffe och pitbull.

Det var han som fick mig att vilja skaffa en egen hund och fick mig att

intressera mig för den typen av hund.

Diesel - Emanazione’s Born To Be Loved - kom in i våra liv 2004 och flyttade

hem till oss i början av 2005 och sedan dess har vi levt med rasen. Han somnade in i slutet av 2016.

För mig är American Staffordshire Terriern en perfekt allround hund och har de egenskaper jag söker hos en hund. Sedan är den ju dessutom fantastisk vacker att titta på.

 

Min förra tik Ferri - SeVch LPI Conviction's Fairytale Of Finli - var fantastisk att träna med och det var med henne jag tävlade. Det är även hon som pryder SKK's banner "5 goda skäl att köpa rashund", ett foto som Paula tagit på henne. Hon var en väldigt speciell hund och jag kommer aldrig få en sådan som henne igen, på både gott och ont. Hon lärde mig massor.

Avel är något som intresserat mig mer och mer under åren som gått med hund. 2013 köpte jag och Paula Frank tillsammans. Året dessförinnan gick jag uppfödarutbildningen och hade en del planer och drömmar inom hunderiet. Men efter att vi fick ta bort Ferri sommaren 2014 så hamnade allt på is. Det tog mig hårt och jag tappade lusten, faktiskt så mycket att jag har sagt att jag aldrig skulle ha en AST igen. Men så på hösten 2015 började mitt intresse väckas till liv igen, jag förstod att jag inte kunde leva utan rasen. Jag och Paula började prata på att köpa hund ihop igen och på så vis kom det sig att Rut - Lady Frankenstyle - flyttade hem till oss.

Och i och med att jag och Paula köpte en hund till så beslutade vi oss även för att gå ihop med våra avelsdrömmar och skaffa kennelnamn ihop.


Sommaren 2018 fick vi äntligen tillfälle att förverkliga den stora drömmen att ta vår första valpkull. Mer om den kan ni läsa under "Uppfödning".

Familjen Frankenstyle's i ett nötskal.

Paula

står för den andra delen av kenneln.

Jag bor med min sambo Christian utanför Bollebygd några mil öster om Göteborg. Vi delar vårat hem med vår dotter Tess, född våren 2016 och för tillfället bara en American Staffordshire Terrier; Frank.


Frank - SeVch Mia AlbaChiara Hallmark - är född 2012 och hämtades hos uppfödaren av mig och Jessica när han var 7 månader. Han charmade in

sig i mitt liv direkt, och har fortsatt på det sättet med alla han träffar. Han har en stor personlighet, och lämnar få människor oberörda (varken fysiskt eller psykiskt).


Jag har haft hund sedan slutet av 2005 då jag köpte en blandras av Amstaff-typ på blocket, och det var tack vare henne jag fick upp intresset för rasen. Intresset för avel har vuxit fram de senaste åren, och än mer när jag och Jessica påbörjade vårt samarbete med delägarskap av Frank.


Under 2014 utbildade jag mig till Hundinstruktör genom Kungliga Hundar,

och är således diplomerad hundinstruktör. Sedan några år tillbaka har jag även varit aktiv i rasklubben på diverse olika poster. Jag har skött AmstaffNytt, varit webbmaster, ansvarat för rasmontern på MyDog, varit lokalombud och suttit med i styrelsen.

I och med att vi väntade vårt första barn så avsade jag mig en del positioner inom klubben, för att lägga tid och fokus på familjen. Men nu när man börjat landa lite smått i föräldrarollen så har intresset för klubbarbetet ökat igen.

För tillfället är jag ansvarig för hemsida och sociala medier i American Staffordshire Terrierklubben - Sverige, där jag även sitter med i styrelsen som kassör- och medlemsansvarig. Utöver det har jag och en vän ansvar för rasmontern på MyDog. 

Frankenstyle's - nothing like the original monster