Jessica

står för den ena delen av Frankenstyle's kennel.

Jag bor med min man Anders, vår son Frank som är född januari 2014 och våra hundar Rut (American Staffordshire Terrier) och Berra (Beagle).

 

Mitt hundintresse växte fram efter att jag hade passat Anders systers

hund som var en blandning mellan staffe och pitbull.

Det var han som fick mig att vilja skaffa en egen hund och fick mig att

intressera mig för den typen av hund.

Diesel - Emanazione’s Born To Be Loved - kom in i våra liv 2004 och flyttade

hem till oss i början av 2005 och sedan dess har vi levt med rasen. Han somnade in i slutet av 2016.

För mig är American Staffordshire Terriern en perfekt allround hund och har de egenskaper jag söker hos en hund. Sedan är den ju dessutom fantastisk vacker att titta på.

 

Min förra tik Ferri - SeVch LPI Conviction's Fairytale Of Finli - var fantastisk att träna med och det var med henne jag tävlade. Det är även hon som pryder SKK's banner "5 goda skäl att köpa rashund", ett foto som Paula tagit på henne. Hon var en väldigt speciell hund och jag kommer aldrig få en sådan som henne igen, på både gott och ont. Hon lärde mig massor.

Avel är något som intresserat mig mer och mer under åren som gått med hund. 2013 köpte jag och Paula 7 månaders gamla Frank tillsammans. Året dessförinnan gick jag uppfödarutbildningen och hade en del planer och drömmar inom hunderiet. Men efter att vi fick ta bort Ferri sommaren 2014 så hamnade allt på is. Det tog mig hårt och jag tappade lusten, faktiskt så mycket att jag har sagt att jag aldrig skulle ha en AST igen. Men så på hösten 2015 började mitt intresse väckas till liv igen, jag förstod att jag inte kunde leva utan rasen. Jag och Paula började prata på att köpa hund ihop igen och på så vis kom det sig att Rut - Lady Frankenstyle - flyttade hem till oss.

Och i och med att jag och Paula köpte en hund till så beslutade vi oss även för att gå ihop med våra avelsdrömmar och skaffa kennelnamn ihop.


Sommaren 2018 fick vi äntligen tillfälle att förverkliga den stora drömmen att ta vår första valpkull. Mer om den kan ni läsa under "Uppfödning".

Paula

står för den andra delen av kenneln.

Jag bor i Fjärås några mil söder om Göteborg. Jag delar mitt hem med min dotter Tess, född våren 2016 och en American Staffordshire Terrier; Mia, samt hennes dotter Eva.


Mia - Mia AlbaChiara Serafina - föddes i oktober 2020. Hennes pappa är Franks son och en stor favorit för oss. När vi fick veta att uppfödaren hade parat honom med tilltänkta mamman kände vi direkt att vi hoppades på att det skulle dyka upp något som kunde passa oss, vilket det gjorde. 
Tidig vår 2021 fick jag äran att återigen träffa flera av Franks (och Mia's) släktingar när jag åkte till Riga för att hämta hem vår nykomling. 
Jag fick träffa Franks halvsyskon; Capo och Ruffy, helsyster Tica, sonen Odin (Mia's pappa) och systerdöttrar Niagara och Paloma. Där fanns också Mia's mamma Margarita, mormor Mary, samt Ruffys avkommor Rosa och Lazar. 


Ur Mia's andra kull - födda december 2023 - kommer Eva. Förstfödd och utan tvekan en favorit från dag ett. Ju mer hon utvecklades desto mer självklar kändes hon att spara i kenneln på Bibehållen avelsrätt. Men när tiden gick kände jag att jag behövde ha henne i mitt liv. Noga övervägning med tid och jobb ledde till att Eva fick stanna kvar hos oss.


Jag har haft hund sedan slutet av 2005 då jag köpte en blandras av Amstaff-typ på blocket, och det var tack vare henne jag fick upp intresset för rasen. Intresset för avel har vuxit fram de senaste åren, och än mer när jag och Jessica påbörjade vårt samarbete med delägarskap av Frank.

Sommaren 2020 fick jag uppleva min första kull, då vi parade Rut och Frank. Valparna - som föddes mitt i pandemin - blev "Virus-kullen" och höll igång oss de 8 veckor de bodde med oss. 
Att få uppleva en valpkull var otroligt lärorikt, intressant men också mycket krävande. 


Under 2014 utbildade jag mig till Hundinstruktör genom Kungliga Hundar,

och är således diplomerad hundinstruktör. Under många år var jag aktiv i American Staffordshire Terrierklubben - Sverige (vår rasklubb) på diverse olika poster. Sedan 2023 är jag istället en av innehavarna till AmstaffSverige.

Familjen Frankenstyle's i ett nötskal.

Frankenstyle's - not like the original monster